Contact

 

Hans Homburg

Vragen over het park of de inhoud van deze site zijn van harte welkom.

Mail

 

Populieren langs de Van Eeghenlaan

Ik wandel geregeld in het park. Beleef de natuur als geheel en van dichtbij en ben vanaf 2013 anders gaan kijken en meer gaan genieten van de natuur.
Vind het leuk om op de Koeienweide te wandelen en help om het 83-jarig Rosarium te onderhouden en te vernieuwen, samen met andere vrijwilligers.

Vorig jaar hebben we in het Rosarium het 60-jarig jubiluem georganiseerd en gevierd, het ontwerp zoals het er nu uitziet met de 6-hoekige perken. Lees meer over deze rozentuin op de pagina Rosarium of lees de verslagen Rosarium op www.vondelpark.com/nieuws.
Als webredacteur van de Nederlandse Rozenvereniging schrijf ik artikelen over gecultiveerde rozen én wilde rozen die in de noordelijke rand van het Rosarium Vondelpark staan. Vorig jaar een artikel geschreven over de duinroos op de site Nederlandse Rozenvereniging.
Verder vindt u in dat artikel een overzicht aquarellen van de Engelse meester-aquarellist Alfred Parsons die voor het boek THE GENUS ROSA 130 aquarellen schilderde vanaf 1911-1914. Dit was voor mij dé ontdekking en inspiratiebron op het gebied van aquarelleren.

Ik fotografeer en teken in het park, heb acht wandelroutes “Door het Vondelpark” beschreven en twee klassieke boekjes over het Vondelpark als digitale publicatie her-uitgegeven: In het Vondelpark uit 1901 geschreven door E. Heimans en Jac. P. Thijsse en Ons Gouden Vondelpark 1914 geschreven door Jan Feith.

Heb grote bewondering voor Charles Haak die het Vondelpark rond 1960 zo goed kende, getekend en beschreven heeft.
Naar hem is het natuurpad (geopend op 27-09-2009) op de Koeienweide genoemd; het C.W.F. Haakpad.
Bekijk de botanische tekeningen van hem op de pagina Haak-tekeningen
of die van mijn hand met potlood, pen of penseel via de pagina Potloodtekeningen.

Lid van de Nederlandse Dendrologische Vereniging en volg een 3-jarige studie over houtige gewassen, en lid van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland


In het kader van Natuur & Techniek heb ik me ook nogal bezig gehouden met autotechniek van het oude Duitse merk NSU. Deze 3 letters zijn afkomstig uit de plaatsnaam Neckarsulm waar de fabriek stond in Zuid-Duitsland bij Heilbronn. Een zelfstandige fabriek vanaf 1873 t/m 1969, en later gefuseerd met Audi. Zij maakten de reeks vanaf breimachines, fietsen (1886), bromfietsen, motorfietsen (1900), scooters, auto's (1958) en het was een innovatief bedrijf. Vanaf 1982 t/m 2014 heb ik in zo'n oude NSU Prinz 4 L en NSU TT gereden en die ook technisch onderhouden. Veel technische artikelen geschreven over het onderhoud en revisie, 2 technische boeken geschreven, en daar een site over gemaakt; geschiedenis, hobby en techniek, beschikbaar vanaf 2001, zie: www.nsu4.nl

Hartelijke groet,
Hans Homburg


© 2019 · Hans Homburg · 18-10-2019 21:02